Vandalen vernielen jonge bomen oude spoorwegbedding

Geplaatst op 27/08/2019

Gemeentebestuur dient klacht in tegen onbekenden

Vandalen hebben opnieuw een aantal jongen bomen vernield langs de oude spoorwegbedding in Bassevelde. De boompjes werden vorig jaar aangeplant door leerlingen van de plaatselijke basisscholen. De gemeente Assenede dient klacht in tegen onbekenden.

Vorig jaar werden op voorstel van het Bewonersplatform van Bassevelde en de werkgroep bij-vriendelijke gemeente  17 bij-vriendelijke bomen aangeplant langs de spoorwegbedding in Bassevelde. Tientallen leerlingen basisscholen ’t Brugje en De Duizendpoot staken samen de handen uit de mouwen. Tot hun grote teleurstelling werden de bomen kort na de aanplant opzettelijk beschadigd. De gemeente Assenede diende onmiddellijk klacht in bij de politie.

Deze winter heeft de gemeente  de beschadigde bomen opnieuw laten aanplanten. Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de bomen opnieuw werden beschadigd. Van verschillende bomen werden de takken of de stam afgebroken. De gemeente Assenede wil het hier niet bij laten en dient klacht in tegen onbekenden bij de politie. Bovendien is de gemeente van plan om voor elke boom die beschadigd wordt, twee bomen terug aan te planten. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies