Een volledige maand feest in onze gemeente

Geplaatst op 28/08/2019

Vredesfeesten, 100 jaar Landelijke Gilde, kermissen en Gîrnaertfeesten

Een volledige maand feest in onze gemeente!

September is feest- en kermismaand!. Zowel in Assenede, Bassevelde, Boekhoute als Oosteeklo wordt stevig gevierd. Wij zetten de belangrijkste afspraken even voor u op een rijtje.

 

Vredesfeesten in Oosteeklo

In het weekend van 31 augustus en 1 september keert Oosteeklo honderd jaar terug in de tijd.

Zaterdagavond 31 augustus worden de bezoekers op vijf verschillende locaties verwelkomd en worden dan telkens ondergedompeld in de muziek en sfeer uit een bepaalde periode uit de laatste honderd jaar. Dit wordt een echt ‘Volksfeest’.

Op zondag 1 september vindt in de voormiddag een kunst- en ambachtenmarkt plaats en in de namiddag trekt een ‘Vredesstoet’ door Oosteeklo. Zoals het hoort, sluiten ze af met een spetterend vuurwerk.

Info: www.vredesfeestenoosteeklo.wordpress.com

 

Oogstfeesten in Assenede

Tijdens het laatste weekend van augustus viert de Landelijke Gilde Assenede zijn honderdste verjaardag. Ze doen dat met een spetterend feestweekend op het terrein in de Burgstraat in Assenede op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Je kan er een heel weekend terecht voor sfeer, nostalgie, eten, drinken en ambiance. En er is gratis toegang.

Info: www.assenede.landelijkegilden.be

 

Bassevelde kermist

Bassevelde is traditioneel eerst aan de beurt. Daar wordt gekermist van vrijdag 30 augustus tot en met woensdag 4 september. Het aanbod van activiteiten is immens. Wij zetten de voornaamste voor u op een rijtje

Zondag 1 september is er om 14.00 uur een grote truckrun langs landelijke wegen. Kinderen kunnen zich die dag vanaf 13.45 uur gratis inschrijven voor de rondrit. Afspraak in de feesttent.

Maandag 2 september is het Jaarmarkt. Met vanaf 9.00 uur een paardenkeuring, rommelmarkt, oude ambachten, straatanimatie, marktkramers en uiteraard de befaamde mosselen à volonté. Er kan ook gekozen worden voor warme beenhesp. Opgelet! Er is een nieuwe locatie. Afspraak in Bass’Cul en de aangrenzende feesttent!

Dinsdag 3 september is er een wielerwedstrijd voor beloften U23 en Elite zonder contract. Afspraak om 16.00 uur op het dorp.

Info: www.bassevelde.com

 

Oosteeklo kermist

Zaterdag 14 september is Oosteeklo-Dorp het decor voor een gezellige rommelmarkt. Info en inschrijven via feestcommissieoosteeklo@gmail.com. Bellen kan na 18.00 uur naar 0471 59 70 22. Vanaf 9.00 uur is er Oosteeklose vlaai, eigen Meetjeslandse wijn en nog veel lekkers.

Maandag 16 september is een absolute hoogdag! Dan is het jaarmarkt in Oosteeklo met tal van streekproducten. De Orde van de Smoutpot bakt er naar jaarlijkse traditie kaantjesworst, een erkend streekproduct. Er zijn ook kneudels met vanille, Oosteeklose vlaai, Vampierkes,….

Vanaf 10.00 uur is er een traditionele paardenmarkt ter hoogte van de staande wip. Om 11.00 uur zingen ze er het Oosteeklose volkslied en is er een optreden van de kinderen. Om 14.00 uur doen ze er aan ‘Virkens smijtn 2.0’ op het Dorp met tal van leuke prijzen!

 Info: www.oosteeklo.com

 

Gîrnaertfeesten

Van 19 tot en met 22 september is het dorp van Boekhoute het uitgelezen decor voor de Gîrnaertfeesten. Starten doen ze op donderdag 19 september met het afhalen van de gîrnaert in de haven. Eindigen doen ze er traditioneel op zondag 22 september met de Gîrnaertstoet en ‘dansen op straat’. Meer info over alle activiteiten via www.girnaertfeesten.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies