Jaarmarktseizoen komt eraan

Geplaatst op 28/08/2019

Zowel Bassevelde, Oosteeklo als Assenede maken zich op voor hun hoogdag

Augustus loopt op zijn laatste benen en dat betekent dat we ons in Assenede opmaken voor het traditionele jaarmarktseizoen.

Bassevelde mag op maandag 2 september de jaarmarktdebatten openen. Vanaf 9.00 uur kan je in het centrum van de ezelsgemeente terecht voor een paardenkeuring, een rommelmarkt, oude ambachten, straatanimatie, marktkramers en uiteraard de beruchte mosselen à volonté.

Op maandag 16 september beleeft Oosteeklo zijn jaarlijkse hoogdag. Dan is het jaarmarkt. De Orde van de Smoutpot bakt er naar jaarlijkse traditie kaantjesworst, een erkend streekproduct. Er zijn ook kneudels met vanille, Oosteeklose vlaai, Vampierkes,…. Vanaf 10.00 uur is er een traditionele paardenmarkt ter hoogte van de staande wip. Om 11.00 uur zingen ze er het Oosteeklose volkslied en is er een optreden van de kinderen. Om 14.00 uur doen ze er op het Dorp aan ‘Virkens smijtn 2.0’ met tal van leuke prijzen.

Assenede mag het jaarmarktseizoen afsluiten op dinsdag 15 oktober. Vanaf 9.00 uur is er van alles te beleven op en rond de Markt van Assenede.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies