Bib sluiten even de deuren.

Geplaatst op 13/09/2019

Introductie softwaresysteem.

Onze bibliotheek sluit van 30 september tot en met 11 oktober de deuren voor de introductie van een nieuw softwaresysteem.

 

Tot nu toe werkten de Oost-Vlaamse bibs met een provinciaal bibliotheeksysteem. Bij de overdracht van provinciale bevoegdheden naar Vlaanderen besliste minister Sven Gatz dat de Vlaamse en Brusselse openbare bibliotheken gebaat zouden zijn met een volledig nieuw centraal systeem, het Eengemaakt Bibliotheek Systeem (EBS). Dat werkt met de software Wise.

De omschakeling gebeurt in golven van telkens ongeveer een half jaar per provincie. Het is nu de beurt aan de 57 bibliotheken van Oost-Vlaanderen, waaronder onze bib. Om van het oude naar het nieuwe systeem over te schakelen gaan alle bibs in Oost-Vlaanderen even dicht in oktober. In de Meetjeslandse gemeenten is dat van 30 september tot en met 11 oktober.

Wat gebeurt er tijdens de sluiting?

- Je zal helaas geen boeken of andere materialen kunnen lenen. Hou daar rekening mee.

- Alle bibliotheekmedewerkers krijgen een opleiding om met de nieuwe software te leren werken.

- Het systeem wordt grondig getest.

Mocht de omschakeling vlotter verlopen dan verwacht dan openen we de bib vroeger en brengen we jullie op de hoogte via de facebookpagina van Vrije Tijd en Bibliotheek, via de bibliotheekwebsite https://assenede.bibliotheek.be en via Mijn Bibliotheek.

Beloning voor het geduld

Wij belonen jullie geduld en verwennen jullie op de  “Dag van de bib” op zaterdag 12 oktober van 9.30 tot 12.30 uur.

Traditiegetrouw is er dan ook een grote oude boekenverkoop.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies