Neem deel aan de Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en win 3.000 euro voor jouw vereniging

Geplaatst op 17/09/2019

Meer weten? Kom op donderdag 19 september naar de ‘Energieparty’ in gemeenschapscentrum de Bijenkorf

Natuurpunt en Partners Meetjesland, Veneco en Woonwijzer Meetjesland slaan met steun van Provincie Oost-Vlaanderen de handen in elkaar om zoveel mogelijk inwoners en verenigingen in het Meetjesland te overtuigen om hun energieverbruik te registreren. Van 1 september 2019 tot 31 maart 2020 kunnen zij deelnemen aan de Klimaatwedstrijd.

Doe je mee?

Deelnemen kan door je vóór eind september te registreren op EnergieID.be, je te koppelen aan de wedstrijd en minstens zes maanden je meterstanden door te geven. Op die manier kan je mee wedijveren om van gemeente Assenede de winnaar te maken die in de kijker zal gezet worden met een mooie publieksprijs. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal inwoners per gemeente, zo maken ook de kleine gemeentes evenveel kans.

3.000 euro

De vereniging met de meeste nominaties, maakt kans op 3.000 euro die ingezet wordt voor een energiebesparende maatregel. Denk daarbij aan een aanpassing van het gebouw (bv. het isoleren van een clubhuis), transport (auto-of fietsdelen voor een activiteit) of het aanschaffen van energiezuinige toestellen. Om de besteding van deze geldprijs uit te denken en mee vorm te geven krijgt de winnende vereniging bovendien steun van Woonwijzer en andere experts. Geïnteresseerde verenigingen kunnen contact opnemen via vanessa@npmeetjesland.be. Er hebben zich nog zeer weinig Meetjeslandse verenigingen aangemeld, dus het loont zeker de moeite om deel te nemen en kans te maken op een mooie geldprijs!

Energieparty

Gemeente Assenede wil mee haar schouders zetten onder het project en zoveel mogelijk van haar inwoners overtuigen om deel te nemen aan de wedstrijd. Wil je ook meer energie besparen? Kom dan op 19 september om 19:30 uur luisteren tijdens de Energieparty in Gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’, Sportstraat 4 te Assenede hoe je dat kan doen. Je krijgt heel wat tips en tricks om op een eenvoudige manier energie te besparen in jouw huishouden of vereniging. Daarnaast komt je er alles te weten over de Meetjeslandse Klimaatwedstrijd en hoe je kan deelnemen.

De toegang is vrij en gratis. Even laten weten dat je komt is fijn! Dit kan via vanessa@npmeetjesland.be of 09 377 93 00. Meer info over de Klimaatwedstrijd: https://klimaatacademie.be/meetjeslandse-klimaatwedstrijd-4/.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies