Ass’nee Luept krijgt na twee succesvolle edities opvolger: Ass’nee Beweegt

Geplaatst op 24/09/2019

Tweede editie van Ass'nee Luept opnieuw erg succesvol

Ass’nee Luept krijgt na twee succesvolle edities een opvolger: Ass’nee Beweegt. Daar waar Ass’nee Luept zich enkel focuste op de loopsport, bundelt Ass’nee Beweegt naast joggings ook wandel-, fiets- en andere beweegmomenten in de gemeente Assenede.

Ass’nee Luept bestaat uit vier joggings, één in elke deelgemeente van Asssenede. De Ezelsbierloop in Bassevelde, de Kiekenloop op Nieuwburg, Oosteeklo Loopt en de Gîrnaert-Run in Boekhoute.

De tweede editie van het evenement was opnieuw een daverend succes. In totaal lokten de vier joggings samen 1.155 sportievelingen. Da’s een pak meer dan vorig jaar. 30 inwoners van onze gemeente namen deel aan alle vier de wedstrijden en konden zaterdag na de Gîrnaert-Run rekenen op een speciale verrassing.

Volgend jaar wordt het Ass’nee Luept-concept uitgebreid. Onder de noemer ‘Ass’nee Beweegt’ zullen er ook andere sportieve evenementen deel uit maken van het sportieve criterium. “Elke gemeente krijgt sowieso één jogging, één wandelevenement en één fietsevenement”, klinkt het bij de gemeentelijke sportdienst. “Uiteraard kunnen er altijd extra beweegmomenten toegevoegd worden. Momenteel sleutelen we volop aan het nieuwe concept. Bedoeling is om nog dit jaar te lanceren wat er volgend jaar allemaal te gebeuren staat op sportief vlak.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies