Assenede kent sportlaureaten

Geplaatst op 28/01/2020

Alex Wauters is sportman van het jaar, Europees Kampioene boogschieten Cynthia Morant is sportvrouw van het jaar

Alex Wauters is sportman van het jaar 2019. Europees Kampioene boogschieten Cynthia Morant is sportvrouw van het jaar 2019. Acrogymnaste Anna Bobelijn is onze beloftevolle jongere. De U10 van BBC Assenede pakten de trofee van beloftevolle sportclub van het jaar, terwijl Karateclub Kazoku Assenede ging lopen met de titel van sportclub van het jaar.

Sportman van het jaar

Alex Wauters wou zelf ondervinden hoe sterk onze vooroorlogse wielerhelden waren. Hij liet zich inspireren door een fiets van het jaar 1913, die hij eigenhandig herstelde. Niet zomaar een fiets, de fiets van flandrien ‘Cyrille Van Hauwaert’.

Cyrille Van Hauwaert was de eerste Belgische wielerheld met prestigieuze Internationale overwinningen. De aanleiding van een Belgische wielergekte die toch op vandaag aanhoudt. Als ‘Flandrien Cyrille’ reed Alex alle grote wielerwedstrijden van de Ronde van Vlaanderen, over Parijs-Roubaix tot de Strade Bianchi. Volledig authentiek zoals de vooroorlogse coureurs van weleer: fiets, kleding, voeding. Het leverde hem internationale overwinningen op tijdens vintage evenementen in Nederlands Limburg en Italië.

Naast de gekende wielerklassiekers reed Alex dit jaar ook  ‘de omloop van de slagvelden’, een meerdaagse wielerwedstrijd met een totale afstand van 2.000 kilometer als eerbetoon aan de vele soldaten die hun leven gaven voor de vrede. 100 jaar na de eerste editie was Alex de enige deelnemer die de wedstrijd in geheel authentieke stijl aflegde. Met lange koersdagen van 16 tot 22 uur in het zadel een bijzonder prestatie. Kilometer per kilometer slaagde Flandrien in zijn opzet.

Ook dit jaar hoopt Alex van zich te laten horen. Zo wil hij net als zijn grote voorbeeld Cyrille Van Hauwaert deelnemen aan Milaan-San Remo en net zoals Cyrille destijds rijdt Alex Wauters zelf met de fiets naar het zonnige Italië.

Sportvrouw van het jaar

Cynthia Morant begon vier jaar geleden met boogschieten. In haar eerste jaar werd ze meteen Koningin in haar maatschappij ‘De Jockey’ in Kaprijke. Ondertussen mag ze zichzelf Keizerin noemen. Op 8 juni kroonde ze zich tot Europees Koningin. Een unieke titel die ze maar liefst vier jaar mag dragen. Binnenkort doet ze een gooi naar de titel van Queen of Queens, het allerhoogste binnen de boogschuttersport. Alsof dat nog niet genoeg is, behaalde ze met de ploeg van het Meetjesland ook nog eens een bronzen medaille op het Provinciaal Kampioenschap.

Beloftevolle jongere

Anna Bobelijn is een 13-jarige acrogymnaste uit Assenede die haar strepen verdient bij Altis in Eeklo. Anna moest eind vorig jaar opzoek naar een nieuwe partner. Geen makkelijke zoektocht. Zo had Anna de hoop bijna opgegeven toen Laurent De Ganck zich plots aanmeldde. Na een weekje intensief oefenen besliste Laurent met Anna in zee te gaan. De start van een grote inhaalbeweging ten opzichte van de concurrentie. Hun eerste wedstrijd in Kruibeke behaalden het duo meteen de eerste plek. Ook in Leuven werden ze eerste. Op het Vlaams kampioenschap stonden ze lang eerste, maar moesten ze uiteindelijk nipt de duimen leggen. Op het Belgisch Kampioenschap in Libramont bevestigden ze nog eens een superkoppel te zijn met alweer zilver.

Beloftevolle sportploeg van het jaar

Onder leiding van coach Tom Eysermans startte de U10 van BBC Assenede het seizoen met 9 spelertjes: Phaelim, Milan, Lars, Robbe, Arwen, Max, Milla, Eliot en Sem. Maar basket is zo’n leuke sport dat het lijstje namen alleen maar groter werd. Zo mocht coach Tom ook Bram, Marie-Lien, Amalia, Piril, Ivan, Alyssa, Finn en  Saartje verwelkomen. Samen vormt deze fijne bende een hecht team. Zo hebben ze de eerste helft van het seizoen nog geen enkele match verloren.

Sportclub van het jaar

Karateclub Kazoku Assenede is voor de tweede keer op rij de sportclub van het jaar. De karateka’s behaalden in 2019 samen maar liefst 22 gouden, 25 zilveren en 48 bronzen medailles op nationale en internationale wedstrijden. Daaronder ook twee Belgische titels, 8 Vlaamse titels en 1 Oost-Vlaamse titel.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies