Assenede jaarmarkt afgelast.

Geplaatst op 13/10/2020

Coronaveilige winterkermis gaat wel door.

De aangekondigde jaarmarkt van dinsdag in Assenede gaat definitief niet door. De stijgende coronacijfers laten het niet toe. Van vrijdag tot en met maandag wordt er wel een coronaveilige winterkermis georganiseerd.

Iedereen keek er zwaar naar uit, maar het heeft niet mogen zijn, komende dinsdag is er geen jaarmarkt in Assenede. De gemeentelijke crisiscel oordeelde dat met de huidige stijging van de coronacijfers in onze gemeente een jaarmarkt niet te verantwoorden is. Vandaag wijzigde het alarmniveau in Assenede  van alarmniveau 1 naar alarmniveau 2. Dat betekent dat er de voorbije veertien dagen per 100.000 inwoners tussen 31 en 50 vastgestelde Covid-19-besmettingen waren. De zogenaamde ‘oranje zone’.

De kermis krijgt wel groen licht. Zo bewezen de foorkramers en de gemeentelijke technische dienst dit jaar al meerdere keren dat ze een coronaveilige kermis kunnen organiseren.

De kermis gaat door van vrijdag 16 oktober tot en met maandag 19 oktober. De kermis opent op vrijdag om 17.00 uur en sluit om 23.00 uur. Van zaterdag tot en met maandag is de kermis geopend van 15.00 tot 23.00 uur.

De wekelijkse markt, met de vaste kramen, gaat door op dinsdag 20 oktober op het marktplein in Assenede.

We benadrukken nog eens dat het levensbelangrijk is altijd de zes gouden basisregels in strijd tegen het coronavirus te blijven volgen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies