Containers verhinderen automobilisten om het fietspad te gebruiken

Geplaatst op 14/10/2020

In de Poeldijkstraat

Containers moeten verhinderen dat automobilisten fietspad Poeldijkstraat gebruiken als omleidingsweg

Twee containers moeten verhinderen dat automobilisten, landbouwers en vrachtwagenchauffeurs nog langer het fietspad in de Poeldijkstraat gebruiken als omleidingsweg.

Momenteel zijn er wegenwerken in de Poeldijkstraat. Volgens de planning van de aannemer is de straat nog tot en met het einde van de maand afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Enkel zachte weggebruikers kunnen de werken passeren via het fietspad.

We kregen spijtig genoeg een pak klachten van omwonenden en passanten dat heel wat automobilisten, landbouwers en vrachtwagenchauffeurs het fietspad gebruiken om de omleidingsweg te omzeilen. Dit levert gevaarlijke situaties op.

Daarom werd in samenspraak met de politie beslist om vanaf morgen twee containers te plaatsen in de berm van het fietspad, zodat het te smal wordt om met een auto, landbouwvoertuig of vrachtwagen te passeren.

Uiteraard betreuren we dat we deze maatregel moeten nemen, maar het is onmogelijk voor de politiediensten om er een ganse dag te controleren. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies