LDC en dorpsrestaurants sluiten tot en met 19 november de deuren

Geplaatst op 20/10/2020

Om verspreiding coronavirus in te dijken.

Lokaal dienstencentrum en dorpsrestaurants sluiten deuren tot en met 19 november om verspreiding coronavirus in te dijken

Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, en na advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid, werd beslist om dienstencentrum ‘De Piramide’ in Assenede, zijn antennes in Bassevelde, Oosteeklo en Boekhoute en de dorpsrestaurants te sluiten tot en met donderdag 19 november 2020.  Om de kwetsbare groep mensen die gebruik maakt van het dorpsrestaurant te beschermen, wordt via de vrijwilligers van aan-Z en de gemeentediensten tot en met donderdag 19 november een maaltijddienst aan huis opgezet.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid adviseert momenteel alle lokale dienstencentra te sluiten. Daarom gaat de gemeente Assenede over tot de sluiting van haar dienstencentrum ‘De Piramide’ in de Moestuinstraat  tot en met donderdag 19 november. Ook de werking van de antennes in bassevelde, Oosteeklo en Boekhoute wordt ‘on hold’ gezet.

Maaltijdbedeling aan huis

Daarnaast sluiten ook alle dorpsrestaurants in de gemeente tot en met 19 november de deuren. Om de kwetsbare groep te beschermen, wordt via de vrijwilligers van aan-Z en de gemeentediensten een maaltijdbedeling aan huis opgezet. De mensen die de maaltijden rondbrengen, wordt gevraagd extra beschermende maatregelen te nemen om zich te beschermen tegen het COVID-19 virus. Zo wordt gevraagd vaker de handen te wassen en iedereen krijgt een ontsmettende handgel mee op pad.

Activiteiten

Ook alle activiteiten en cursussen in dienstencentrum worden afgelast tot en met donderdag 19 november. Omdat we beseffen dat deze activiteiten voor een kwetsbare groep mensen belangrijk zijn om hun isolement te doorbreken, zullen de medewerkers van het dienstencentrum inzetten op huisbezoeken. Ook hier worden de nodige beschermende maatregelen in acht genomen.

We beseffen dat deze maatregelen voor ons dienstencentrum en zijn gebruikers niet eenvoudig zijn, maar rekenen op het begrip gezien de uitzonderlijke situatie.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies