Gemeentehuis kleurt goud

Geplaatst op 24/10/2020

“Morele steun voor kinderen en jongeren die strijden tegen kanker”

Het gemeentehuis van Assenede kleurt de komende week goud. Op die manier wil de gemeente Assenede haar steun betuigen aan kinderen en jongeren die strijden tegen kanker.

Op 1 september kleurde het Europees Parlement al goud, daarna was ook het stadhuis van Eeklo en de Ghelamco Arena aan de beurt. Een voorzet van de Europese Vereniging van Pediatrische Oncologie die via de actie ‘Shine gold’ kinderen en jongeren die strijden tegen kanker een hart onder de riem wil steken.

Assenede wilde niet achter blijven. We vinden het als gemeente niet alleen mooi om naar te kijken, maar vooral een heel erg mooie boodschap. Elke vijftien minuten krijgt een gezin in Europa het vernietigende nieuws dat een kind kanker heeft. Per jaar zijn er 35.000 nieuwe jonge patiënten, waarvan er 6.000 de strijd verliezen. Ook in onze gemeente strijden kinderen tegen deze verschrikkelijk ziekte. Goud is het kleur waarmee deze helden erkend worden. Door deze actie vragen wij als gemeente aandacht voor hun strijd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies