Begeleider IBO legt positieve covid-test af, 19 kleuters in quarantaine

Geplaatst op 27/10/2020

IBO blijft gewoon open

Vanochtend werden we op de hoogte gebracht dat één van de begeleiders van het Initiatief Buitenschoolse Opvang in Assenede positief testte op Covid-19. Het coronaprotocol trad onmiddellijk in werking. 19 kleuters van vrije basisschool ‘Het Ooievaarsnest’ gaan onmiddellijk in quarantaine tot en met maandag 2 november. De betrokken school en de ouders zijn allemaal verwittigd.

De bewuste begeleider werd afgelopen zondag getest, vandaag kwam het positieve resultaat van die test binnen. De begeleider zat al van zondag in quarantaine. 19 kleuters met wie ze een zogenaamd hoog risico-contact had, moeten onmiddellijk tien dagen in quarantaine, maar dienen niet getest te worden. Het gaat om kleuters van vrije basisschool ‘Het Ooievaarsnest’. De lagere schoolkinderen van de school die mee in de bubbel zaten, hoeven niet in quarantaine. Lagere schoolkinderen worden beschouwd als laag-risicocontacten. Dit omdat ze steeds de afstand van anderhalve meter konden behouden met de betrokken begeleider en de begeleider steeds een mondmasker droeg.

De betrokken school werd onmiddellijk op de hoogte gebracht. Ook alle ouders werden onmiddellijk verwittigd. De betrokken kleutertjes werden, in afwachting van het moment dat ze opgehaald konden worden door hun ouders, afzonderlijk opgevangen. De ouders wordt gevraagd extra waakzaam te zijn en te melden mochten er symptomen opduiken bij de betrokken kinderen. Na de quarantaine wordt gevraagd om zeker nog vier dagen extra waakzaam te zijn.

We wensen te benadrukken dat de bewuste begeleider vorige week verantwoordelijk was voor het in- en uitschrijven van de kinderen en met andere woorden relatief weinig contact had met de kinderen. Bovendien worden alle nodige voorzorgsmaatregelen in het IBO zeer nauwlettend opgevolgd. Zo dragen alle begeleiders ten allen tijde een mondmasker.

Het IBO dient niet gesloten te worden. Zo werkt het IBO momenteel met bubbels per school, waardoor de kinderen van andere scholen gewoon verder gebruik kunnen maken van het IBO. Na de quarantaineperiode kunnen de kinderen gewoon opnieuw naar het IBO. Degenen die ingeschreven zijn voor het gemeentelijk sportkamp kunnen gewoon deelnemen. Uiteraard op voorwaarde dat ze symptomenvrij zijn.

Het virus komt steeds dichterbij. We roepen nogmaals iedereen op om extra waakzaam te zijn en de coronamaatregelen strikt op te volgen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies