Jeugd- en sportdomein Assenede krijgt nieuwe kleedkamers, sanitair en scheidsrechterslokalen

Geplaatst op 27/10/2020

Bouw start voorjaar 2021

Volgend voorjaar wordt gestart met de bouw van nieuwe kleedkamers, sanitair en scheidsrechterslokalen op het jeugd- en sportdomein in Assenede. Met deze nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van het jeugd- en sportdomein is een investering van 500.000 euro gemoeid.

In 2015 rolde de langverwachte bouwvergunning binnen voor de omvorming van de voetbalterreinen van FC Assenede tot een volwaardig jeugd- en sportdomein waar naast het voetbal, ook een aantal jeugdverenigingen en de recreatieve sporter een thuis kregen. In 2017 was er de opening van twee nieuwe jeugdlokalen, in 2018 kwam er ook een nieuwe parking en werd een Finse piste geopend. Daarnaast werd ook een extra voetbalterrein en een nieuwe natuurlijke speelruimte aangelegd. Goed voor een investering van anderhalf miljoen euro.

Voorjaar 2021

Het nieuwe jeugd- en sportdomein is ondertussen goed ingeburgerd bij de Assenedenaren. Daarom besliste de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om het domein verder uit te bouwen met 6 nieuwe kleedkamers, een sanitair gedeelte, 2 scheidsrechterslokalen en een EHBO-lokaal. De bouw komt er deels op vraag van voetbalclub FC Assenede. De huidige accommodatie van de voetbalclub voldoet niet langer aan de moderne eisen. De plannen werden reeds besproken met een vertegenwoordiging van FC Assenede en waar nodig aangepast. De werken starten in het voorjaar van 2021, tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in september moeten de vele spelers van FC Assenede gebruik kunnen maken van de nieuwe accommodatie.  De oude kleedkamers en het huidige kantinegebouw blijven voorlopig staan.

De gebouwen worden opgetrokken in dezelfde strakke stijl als de jeugdlokalen van Chiro en KLJ. Duurzaamheid, functionaliteit en onderhoudsvriendelijkheid stonden centraal bij de opmaak van de plannen. Pollier-Gouwy Architecten staat in voor het ontwerp. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies