IBO voorziet noodopvang op 9 en 10 november

Geplaatst op 28/10/2020

Inschrijven is verplicht

Op 25 oktober besliste minister van Onderwijs Ben Weyts om de herfstvakantie te verlengen tot en met 11 november. Op de werkdagen 9 en 10 november zorgt dit voor werkende ouders voor een opvangprobleem. Daarom organiseert het IBO noodopvang. 

We willen benadrukken dat het om noodopvang gaat. Dit betekent dat enkel kinderen van ouders die geen oplossing binnen hun eigen netwerk vinden en een werkgeversattest kunnen voorleggen, van het IBO gebruik kunnen maken. Kinderen van ouders die thuiswerken worden niet toegelaten. 

Inschrijven voor de noodopvang is verplicht en kan via 09 228 17 40.

Opgelet, de capaciteit is beperkt en daarom  kunnen er kinderen geweigerd worden. Mogen wij met aandrang vragen om enkel in te schrijven als er geen andere oplossing is.

Het is nog altijd verplicht om bij het brengen en het afhalen een mondmasker te dragen. Bovendien wordt gevraagd om de kinderen zoveel mogelijk door dezelfde persoon te laten brengen en af te halen.

Opgroeien, het vroegere Kind&Gezin, bevestigt de oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel mogelijk thuis op te vangen. Ook zieke kinderen horen niet thuis in de opvang. 

We benadrukken nogmaals hoe belangrijk het is om de zes basisregels te blijven volgen en de sociale contacten te beperken tot het absolute minimum.

We rekenen op ieders solidariteit.

#samentegencorona#AssenedeHelpt

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies