Kunstinstallatie in het gemeentehuis

Geplaatst op 28/10/2020

Vraagt mensen hun emoties te delen in coronatijd

Kunstinstallatie vraagt mensen naar hun gevoelens in tijden van corona: “Levensbelangrijk nu emotie(s) te kunnen delen”

Hoe voelt u zich vandaag? Dat is de vraag die kunstenaar Kris Neyt en dichter André Caulier elke bezoeker van het gemeentehuis in Assenede stellen. De twee plaatsten gisteren een installatie in de inkomhal. Bezoekers kunnen er hun gedachten en emoties neerpennen. 

Corona, het doet iets met een mens. Je moet je sociale contacten beperken, mensen voelen twijfel, anderen gaan er lichter mee om. Feit is dat het ons niet gemakkelijk gemaakt wordt om dezer dagen onze gevoelens te delen. Daar willen Kris Neyt en André Caulier iets aan doen.

Zo plaatsten ze in de inkomhal van het gemeentehuis een kunstinstallatie die mensen moet aanzetten hun gevoelens te delen. Onder het werk ‘De Weg’ van Kris Neyt is een gedicht te lezen van André Caulier. Daaronder ligt een groot boek waar iedereen die het gemeentehuis bezoekt anoniem zijn hersenspinsels kan achterlaten.

“Omdat kunnen delen levensbelangrijk is dezer dagen”, weet Kris Neyt. “We hopen dat het uitgroeit tot een tijdsdocument waarin we later kunnen terugblikken hoe mensen zich voelden in deze verwarrende tijden.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies