Allerheiligen en Allerzielen

Geplaatst op 29/10/2020

Novembermaand is Allerheiligenmaand.

Dat betekent dat er door onze groendienst extra gefocust wordt op het onderhoud van onze zes begraafplaatsen.

Allerheiligen, Allerzielen,  opnieuw het moment om onze dierbare overledenen te gedenken op de begraafplaatsen. Onze gemeentelijke plantsoendienst blijft zijn best doen om de begraafplaatsen zo proper mogelijk te onderhouden. Hierbij nogmaals de oproep om de grafzerken het ganse jaar door proper te houden.

Het onderhoud op de begraafplaatsen beperkt zich voor de gemeentelijke plantsoendienst enkel tot de paden en de vrije gronden, niet de grafzerken zelf of de stroken tussen de grafzerken. Dit is zo opgenomen in het politiereglement. Hoewel onze mensen deze stroken geregeld mee maaien kunnen ook zij niet instaan voor het totale onderhoud van de grafzerken.         

Zoals de laatste jaren de gewoonte is, zullen ook nu weer plantstokjes voorzien worden om de chrysanten bovengronds vast te zetten. Ook hier de oproep om geen putten te maken in het gras. Gelieve het gebruik van deze te beperken tot twee stokjes per pot.

Ieder jaar worden door de gemeente voldoende stokjes voorzien en waar nodig extra aangekocht. Denk aan hen die na U komen en beperk de stokjes tot wat u nodig heeft per pot.

Opgelet! Het dragen van een mondmasker op de begraafplaatsen is verplicht!

Bedankt voor uw begrip.

Info: Technische Dienst, 09 341 90 81, technischedienst@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies