Geen prinsenverkiezing in 2020

Geplaatst op 07/10/2020

Geen carnavalsstoet in 2021

In november geen prinsenverkiezing en volgend jaar geen verlichte avondcarnavalsstoet in Assenede. Dat is de pijnlijke knoop die de werkgroep carnaval, in overleg met de gemeente Assenede, doorhakte. “We moeten realistisch zijn”, klinkt het bij de leden van de werkgroep.

In augustus was de werkgroep carnaval nog erg hoopvol. “We zullen er alles aandoen om deze mooie traditie coronaproof  hoog te houden”, was de redenering. “We beseffen dat er mogelijk bijgestuurd moet worden, maar dat heeft ons ook in het verleden nooit belet. We hebben in Assenede al wat ervaring met het uitstellen en bijsturen van de organisatie van onze stoet.  Denk maar aan de storm van twee jaar terug.”

Realiteit

De realiteit noopt de werkgroep carnaval vandaag om anders te beslissen. “De huidige coronacrisis laat niet meteen het beste vermoeden. Nu een prinsenverkiezing organiseren zou simpelweg onverantwoord zijn. Daarnaast merken we dat ook het enthousiasme bij de vele carnavalsgroepen die jaarlijks naar Assenede afzakken een pak minder is. Niemand ziet het zitten om maanden aan een wagen te bouwen waarvan je niet zeker weet dat die ook kan uitrijden in het voorjaar. Daarom hebben we van ons hart een steen moeten maken en deze moeilijke knoop doorgehakt. Geen prinsenverkiezing in 2020 en geen carnavalsstoet in 2021.”

Kleinschalige activiteiten

Dat betekent evenwel niet dat er helemaal geen carnaval zal zijn. “Als dé Meetjeslandse carnavalsgemeente bij uitstek kunnen we ons een jaar zonder carnaval niet voorstellen. Daarom gaan we op het moment van carnaval kijken wat we nog kunnen organiseren. Kleinschalig en vooral gericht op onze Asseneedse carnavalisten.”

Prinses Sarah I

Omdat er geen prinsenverkiezing is, blijft Prinses Sarah I automatisch op haar troon zitten. Bij een eventuele herverkiezing zou Sarah in het keizerschap verheven worden. Op die titel zal ze nu even moeten wachten tot een eventuele nieuwe prinsenverkiezing.

De prinsenverkiezing gaat elk jaar door in november, de carnavalsstoet was voorzien voor de laatste zaterdag van de krokusvakantie.  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies