Gemeentelijke basisschool ‘De Duizendpoot’ uitgerust met hoogrendementsglas en zonnepanelen

Geplaatst op 12/11/2020

De verlengde herfstvakantie werd nuttig besteed

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Bassevelde starten de lessen na de verlengde herfstvakantie met nieuwe klasramen. De gemeente investeerde 54.000 euro om alle oude ramen van de school te vervangen door nieuwe ramen met hoogrendementsglas. Voor die investering kon de gemeente rekenen op 40.000 euro subsidie van het Agentschap voor Infrastructuur in het onderwijs (AGIO).

De investering kadert binnen het klimaatplan van de gemeente Assenede dat er naar streeft om alle gebouwen zo energievriendelijk mogelijk uit te rusten. Daarnaast betekent de plaatsing van de ramen een goede zaak voor de energiefactuur van het gemeentelijk onderwijs. De plannen stonden al langer op de agenda, maar konden dankzij de verlengde herfstvakantie versneld uitgevoerd worden.

Zonnepanelen

Naast nieuwe glasramen werden er op de daken van de gemeenteschool ook een 50-tal zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen maken deel uit van een concessieovereenkomst tussen Stroomvloed, Veneco en de gemeente Assenede. Op termijn zullen de inwoners van de gemeente Assenede mee kunnen participeren in de opbrengst van de zonnepanelen. Daarvoor wordt later deze maand gecommuniceerd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies