Jubileumeditie U13Cup extra jaar uitgesteld

Geplaatst op 12/11/2020

“In 2022 extra groot voetbalfeest van maken”

Covid-19 zorgt ervoor dat de organisatoren van de U13Cup de 25ste verjaardag van hun internationaal jeugdvoetbaltornooi voor het tweede jaar op rij uit moeten stellen. De onzekerheid rond het coronavirus maakt het bijna onmogelijk het tornooi in 2021 op een goede manier georganiseerd te krijgen. Maar uitstel is geen afstel: op 3, 4 en 5 juni 2022 wil Bassevelde opnieuw schitteren als decor voor de voetbalsterren van morgen. 

“Het coronavirus ontziet niks of niemand: de Ronde van Vlaanderen, het EK voetbal…zelfs de Olympische Spelen worden uitgesteld”, klonk het persbericht in verband met het annuleren van de U13Cup vorig jaar.

Met pijn in het hart moet de organisatie van de U13Cup voor het tweede jaar op rij een gelijkaardig bericht de wereld insturen. “De onzekerheid rond het coronavirus is gewoon te groot. Niemand kan ons vandaag vertellen wat de situatie eind mei, begin juni zal zijn. Dat zorgt er ook voor dat onze internationale deelnemers hun komst niet willen of kunnen bevestigen. Laat staan dat we de vele internationale spelertjes in gastgezinnen onder kunnen brengen”, zegt voorzitter John De Pauw.

Kwaliteit

Voor de 25ste editie  hadden Juventus Turijn, Real Madrid, Borussia Dortmund en FC Porto onder andere hun komst bevestigd. “Bedoeling is om deze ploegen ook in 2022 uit te nodigen. We zijn het gewoon ons 10.000-koppig publiek kwaliteit te leveren. Ook dat speelde mee in onze beslissing om het tornooi uit te stellen. Daarnaast is ons tornooi een hechte gemeenschap. Naast 10.000 bezoekers moeten we ook denken aan onze vele vrijwilligers, medewerkers, sponsors en de inwoners van Bassevelde. Zij hebben dit tornooi groot gemaakt. Ook zij verdienen een mooie 25ste editie. In 2022 willen we er daarom een extra groot voetbalfeest van maken. Voetbalfans schrijven 3,4 en 5 juni 2022 best al in de agenda.”

Referentie

De U13Cup is al jaren de referentie op het vlak van internationale jeugdvoetbaltornooien. Het tornooi bouwde een reputatie op tot ver buiten de landsgrenzen. Heel wat internationale toppers, waaronder ondertussen meer dan 30 Rode Duivels, zetten er hun eerste stappen op het internationale voetbaltoneel. Sinds gisteren zijn er daar met Charles De Ketelaere en Hannes Delcroix opnieuw twee mooie namen bij. Zelfs Remco Evenepoel verdedigde er ooit de kleuren van PSV Eindhoven.

“Na twee jaar zonder tornooi, willen we in 2022 verder schrijven aan die rijke traditie”, besluit John De Pauw.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies