Agentschap Wegen en Verkeer plaatst afsluiting langs fietspad Stroomstraat

Geplaatst op 20/11/2020

Werken zullen drietal weken duren, hinder is beperkt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is gestart met het plaatsen van een afsluiting naast het dubbelrichtingsfietspad op de hellingen van de brug over de N49 in de Stroomstraat in Assenede. De afsluiting komt er op vraag van het gemeentebestuur. De werken duren een drietal weken, de hinder is minimaal.

Vorig jaar eind april werd het kruispunt van de E34 met de Stroomstraat vervangen door een nieuwe brug over de E34/N49. De brug en de weg er naartoe telt één rijstrook in elke richting. Daarnaast, aan de oostkant van de weg, ligt er nu een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Op de brug scheidt een stootband het fietsverkeer van het gemotoriseerd verkeer. In aanloop naar de brug was voorlopig geen afsluiting voorzien. Bij hevige wind levert dat onveilige situaties op. Daarom drong de gemeente Assenede aan bij AWV om een afsluiting te plaatsen. AWV ging daarop in. De afsluiting wordt de komende dagen geplaatst. De afsluiting komt naast het dubbelrichtingsfietspad op de hellingen van de brug over de N49 in de Stroomstraat. De afsluiting is gelijkaardig aan deze die ook op de brug van de Peperstraat over de N49 te Eeklo zijn geplaatst.  Op die manier willen we het veiligheidsgevoel van de fietsers bevorderen.

Hinder

Voor deze werken zal de aannemer het fietspad moeten innemen. Fietsers kunnen steeds langs de werfzone. Ook het verkeer richting Oosteeklo kan de over de brug blijven rijden, het verkeer richting Assenede rijdt om via Oosthoek. De werken zullen een drietal weken duren.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies