Gemeentelijke basisscholen plantten toekomstboom

Geplaatst op 11/12/2020

In samenwerking met Natuurpunt en Partners Meetjesland plantten de schoolkinderen van de gemeentelijke basisscholen in Bassevelde en Boekhoute een toekomstboom aan.

In samenwerking met Natuurpunt en Partners Meetjesland plantten de schoolkinderen van de gemeentelijke basisscholen in Bassevelde en Boekhoute vandaag een toekomstboom aan.

Toekomstbomen zijn bomen die voldoende ruimte en verzorging krijgen om te kunnen uitgroeien tot monumentale bomen van minstens 100 jaar oud. Het worden beeldbepalende bomen die de plek waar ze geplant worden allure en karakter geven. Op de speelplaats van de gemeentelijke basisscholen van Bassevelde en Boekhoute werd gekozen voor een Koningslinde. Een boom die verschillende eeuwen mee kan als hij goed verzorgd wordt en dat zijn ze op de gemeentelijke basisschool zeker van plan. “Toekomstbomen zorgen voor verkoeling en schaduw op onze speelplaats en moeten uitgroeien tot een fijne ontmoetingsplek voor onze schoolgemeenschap. Nu, maar zeker ook voor de volgende generaties”, aldus directeur Pedro Haers.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies