Sloopwerken in Nieuwe Boekhoutestraat

Geplaatst op 16/12/2020

Vragen? Neem contact op met onze milieudienst

Een aannemer is momenteel bezig met het slopen van gebouwen in de Nieuwe Boekhoutestraat. Rond de werken ontstond recent enige bezorgdheid. Om die ongerustheid weg te nemen, bracht onze milieudienst deze week een plaatsbezoek aan de werf. Daarnaast was er ook overleg met de betrokken aannemer, de opdrachtgever en de school.

Via dit bericht willen we een aantal bezorgdheden wegnemen. Zo kregen we ongeruste berichten uit de buurt dat er op de werf onzorgvuldig om werd gesprongen met asbesthoudende materialen.

Uit nader onderzoek blijkt dit om een foute interpretatie te gaan.  Voor de sloop van de gebouwen werd een sloopinventaris opgemaakt door een erkend asbestlabo.  Uit die sloopinventaris blijkt dat de aanwezige onderdakplaten waarover ongerustheid bestond geen asbestvezels bevatten. Bij de afbraak van de onderdakplaten is er met andere woorden geen risico op het verspreiden van asbestvezels.

Eventueel andere asbesthoudende materialen zullen verwijderd en afgevoerd worden volgens de wettelijke bepalingen. Tijdens het overleg is er met de aannemer afgesproken dat zij zullen instaan voor het afsluiten van de werf.

Daarnaast was er ook terechte ongerustheid over de transporten tijdens de aanvangs- en sluitingstijden van de school. Als gemeentebestuur delen we die bezorgdheid. De aannemer zal er voor zorgen dat de transporten van het materiaal niet tijdens deze uren plaatsvinden. De veiligheid van de schoolgaande jeugd is onze absolute prioriteit.

Mocht u nog vragen hebben over deze werken kan u altijd contact opnemen met onze milieudienst via 09 341 95 92 of milieu@assenede.be.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies