Brief van de Sint: "Bedankt lieve kinderen van Assenede!"

Geplaatst op 05/12/2020

De Ronde van de Sint zit erop

De Ronde van de Sint zit erop. Sint en pieten blikken moe maar voldaan terug op een drukke dag op en langs Asseneedse wegen. Speciaal voor alle kinderen die hem vandaag stonden op te wachten, schreef de Goedheiligman onderstaande brief.

Lieve kinderen van Assenede,

Het was hartverwarmend om jullie enthousiasme te zien. Overal waar ik kwam hingen vlaggetjes, hadden kinderen (stoep)tekeningen gemaakt,…. De straten zagen er nog nooit zo mooi uit. Sommige kinderen hadden zich zelfs hun mooiste hulppietenpak uit de kast gehaald. Eén woord: fan-tas-tisch!

Sint moet wel toegeven dat Wegwijspiet een beetje had  onderschat hoeveel straten er zijn in Assenede. Hij is gewoon de gemeente vanop het dak te bezoeken en dat zorgt toch voor wat meer overzicht. Daardoor hebben we onze planning gaandeweg moeten aanpassen. Achteraf ben ik vooral heel tevreden dat we alle geplande straten konden aandoen. Ik was zo blij al die gelukkige kindergezichtjes te zien. Echt, jullie waren geweldig.

Ik hoor van enkele mama’s en papa’s dat sommige kinderen er meer hadden van verwacht. ‘Het ging allemaal wat te snel.’ Uiteraard begrijpt de Sint jullie teleurstelling. Ook ik keek er keihard naar uit om iedereen te zien. Het liefst had ik alle kinderen een hele dikke knuffel gegeven, maar door het vervelende virus mag dat dit jaar niet. Bedankt voor jullie begrip daarvoor.

Vanavond is het pakjesavond. Vergeet dus zeker jullie schoen niet te zetten. De Sint gaat eerst wat uitblazen en dan gaan we opnieuw het dak op om cadeautjes rond te brengen. Mijn paard ‘Slecht-Weer-Vandaag’ heeft een hele dag kunnen uitrusten en is er volledig klaar voor.

Bedankt lieve kinderen.

Tot volgend jaar.

Jullie vriend,

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies