Prinses Sarah I krijgt sleutel van gemeentehuis en pakt meteen uit met goed nieuws

Geplaatst op 23/02/2020

“Zottenkoers en Zottenstoet gaan door!”

Prinses Sarah I regeert voor het tweede jaar op rij over Assenede. De prinses kreeg deze ochtend om 11.11 uur de sleutel van het gemeentehuis overhandigd van burgermeester Philippe De Coninck.

En daar hoort wel wat verantwoordelijkheid bij. Zo mocht ze meteen samen zitten met de burgemeester en de veiligheidsdiensten voor een kort veiligheidsoverleg. Door de storm was het niet duidelijk of de Zottenstoet en de Zottenkoers door konden gaan. Gelukkig kon Sarah uitpakken met goed nieuws. “Volgens de weersvoorspellingen gaat de wind tegen de avond liggen waardoor er geen noodzaak is om af te gelasten. Bovendien kan de Asseneedse carnavalist wel tegen een stootje.”

Het is het tweede jaar op rij dat Sarah I over Assenede regeert. Als het even meezit kan ze zich volgend jaar tot de allereerste Keizerin in het geschiedenis van het meer dan honderd jaar oude Asseneedse carnaval kronen. “Maar daar gaan we nu nog niet aan denken. We gaan eerst genieten van carnaval. Ik wil iedereen bedanken die mij en carnaval steunt.” Sarah had ook bijzondere aandacht voor de Werkgroep Carnaval. “Zij vieren vandaag hun 11de verjaardag. Zonder hen stonden we vandaag nergens. We moeten hen ongelofelijk dankbaar zijn.”

Vanavond maakt Assenede zich op voor de Zottenkoers en de Zottenstoet. Inschrijven van 17.30 uur tot 18.30 uur in café Plein Vu! Morgen is het Sloezemaandag. Het hoogtepunt van carnaval is voorzien voor 29 februari. Dan trekt de verlichte avondcarnavalsstoet door de Asseneedse straten. Elke zegge het voort!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies