83ste carnavalsstoet trekt morgen door de straten van Assenede

Geplaatst op 28/02/2020

Werkgroep carnaval, gemeente- en veiligheidsdiensten plannen morgenochtend ultiem veiligheidsoverleg

Zaterdag 29 februari trekt de 83ste editie van de befaamde Asseneedse carnavalsstoet door de straten. Het belooft opnieuw een prachtig schouwspel te worden. Tenminste als het weer geen roet in het eten gooit. Er worden windsnelheden tot 4 beaufort voorspeld. Zaterdag om 11.00 uur zitten de Werkgroep Carnaval, de gemeentediensten, brandweer en politie samen voor een ultiem veiligheidsoverleg. We gaan er nog steeds vanuit dat de carnavalsstoet gewoon doorgaat.

Voor de tweede keer in de meer dan 100-jaar oude geschiedenis van Assenede Carnaval wordt een verlichte avondstoet georganiseerd. Het schepencollege en de genodigden kunnen de stoet voor het eerst op een tribune voor het gemeentehuis volgen. Vroeger was het gebruikelijk dat het schepencollege en haar gasten de verschillende carnavalsgroepen beoordeelden van het balkon van het oud gemeentehuis aan de Markt. Het oud gemeentehuis staat momenteel in de stellingen waardoor het niet mogelijk is het balkon te betreden. Toch wil de gemeente Assenede de traditie niet verloren laten gaan. Met veertig praalwagens belooft het bovendien één van de langste carnavalsstoeten ooit te worden.

De stoet start om 19.00 uur op het Molenbergplein. Vanaf 18.30 uur dient de omloop verkeersvrij te zijn. Meer info over de verkeersbeperkende maatregelen via www.assenede.be.

Na het veiligheidsoverleg wordt morgen onmiddellijk gecommuniceerd of de stoet al dan niet uitgaat. Alle ingeschreven carnavalsgroepen en deelnemers aan de reclamestoet zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies