Avondcarnavalsstoet Assenede gaat door

Geplaatst op 29/02/2020

Veiligheidscel zet licht op groen

De veiligheidscel van de gemeente Assenede heeft beslist dat de avondcarnavalsstoet van vanavond in Assenede doorgaat. Naar de avond toe neemt de kans op buien af, de wind blijft een factor van belang spelen, maar niet in die mate om de stoet af te lassen. De brandweer plant wel een extra controle van de carnavalswagens op loszittende stukken.

De veiligheidscel houdt de weerssituatie in de loop van de dag nauwgezet in de gaten. De voorspellingen zijn gunstig. Naar de avond toe neemt de kans op buien af. De wind blijft wel een factor van belang spelen en waait matig tot vrij krachtig. De veiligheidscel ziet dan ook geen reden om de avondcarnavalsstoet af te lassen.

De brandweer plant wel extra controles van de deelnemende praalwagens en de groepen in de reclamestoet op loszittende stukken. Bovendien krijgen carnavalisten het advies niet boven de twee meter hoogte plaats te nemen op de carnavalswagens.

De stoet start om 19.00 uur ter hoogte van het Molenbergplein. Het parcours van de carnavalsstoet wordt verkeersvrij gemaakt vanaf 18.30 uur.

#elkezeggehetvoort

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies