Gemeente Assenede start maandag met een boodschappendienst aan huis

Geplaatst op 14/03/2020

Enkel voor kwetsbare inwoners vanaf 70-jaar tijdens de lockdownperiode

Om kwetsbaardere inwoners vanaf 70 jaar te helpen tijdens de lockdownperiode, start de gemeente Assenede vanaf maandag met een boodschappendienst.

Inwoners boven de 70-jaar kunnen beroep doen op deze dienst voor boodschappen en het aan huis bezorgen van afhaalmaaltijden. Er gelden wel een aantal regels. Zo mogen de aankopen niet meer bedragen dan 100 euro en dient er vooraf gereserveerd te worden via het nummer 09 341 95 95. Reserveren kan elke weekdag van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.30 uur.  Dit zijn meteen ook de werkingsuren van de boodschappendienst. Enkel inwoners van Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo kunnen gebruik maken van deze service. De boodschappendienst blijft bovendien binnen de gemeentegrenzen. Mensen geven hun boodschappen en hun winkel naar keuze door en onze mensen gaan op pad. Op die manier wil de gemeente Assenede zijn kwetsbare inwoners niet in de kou laten staan en tegelijkertijd mee zijn lokale handelsapparaat ondersteunen tijdens deze voor iedereen erg lastige periode.

Reserveren voor deze boodschappendienst doe je via 09 341 95 95, elke weekdag van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.30 uur.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies