Jubileumeditie U13Cup jaartje uitgesteld

Geplaatst op 27/03/2020

Naar 28, 29 en 30 mei 2021

Het coronavirus ontziet niks of niemand: de Ronde van Vlaanderen, het EK voetbal…zelfs de Olympische Spelen worden uitgesteld. Het spreekt voor zich dat ook de 25ste editie van de U13Cup niet kon ontsnappen. In belang van de gezondheid van de deelnemende spelertjes en de 10.000 bezoekers wordt de 25ste editie uitgesteld tot het weekend van 28, 29 en 30 mei 2021.

Het moest een onvergetelijk voetbalfeest worden. De organisatoren van de U13Cup spaarden kosten noch moeite om de absolute wereldtop van het internationale jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde te krijgen. Dat resulteerde in een fantastische affiche met onder andere Juventus Turijn, Real Madrid, Borussia Dortmund en FC Porto als absolute blikvangers. Ook Celtic Glasgow zou voor de 24ste keer van de partij zijn. Het coronavirus beslister er helaas anders over.

Belangrijkere zaken dan voetbal

“In het belang van de spelers, onze vrijwilligers en onze 10.000 bezoekers konden we niet anders dan afgelasten”, zegt tornooidirecteur John De Pauw. “Heel wat voetbalacademies liggen al weken stil, daarnaast zegden ook al verschillende ploegen hun komst af. Ook voor ons als organisatie werd het een race tegen de klok. Vandaar dat we vanavond de knoop doorgehakt hebben om onze 25ste verjaardag een jaartje uit te stellen. Momenteel zijn er belangrijkere zaken dan voetbal.”

Jubileumboek

De U13Cup is al jaren de referentie op het vlak van internationale jeugdvoetbaltornooien. Het tornooi bouwde een reputatie op tot ver buiten de landsgrenzen. Heel wat internationale toppers, waaronder maar liefst 27 Rode Duivels, zetten er hun eerste stappen op het internationale voetbaltoneel. Zelfs Remco Evenepoel verdedigde er ooit de kleuren van PSV Eindhoven. Deze en andere verhalen worden speciaal voor de 25ste editie gebundeld in een uniek jubileumboek. Ook de publicatie van het boek wordt uitgesteld naar later. De coronapandemie zal de enige zwarte bladzijde innemen in het boek. Maar de voetbalwereld is solidair en dus schrijven we volgend jaar gewoon opnieuw een bladzijde vol superlatieven!

Volgende editie

Morgen starten de voorbereidingen voor editie 25 in het weekend van 28, 29 en 30 mei 2021. We blijven uiteraard rekenen op het engagement van onze sponsors en vrijwilligers. Iedereen zal persoonlijk gecontacteerd worden om er voor te zorgen dat ook de editie van 2021 een absolute topper wordt. De organisatie wil bovendien de affiche behouden. Vrijwilligers die ook in 2021 van de partij willen zijn, kunnen zich nu al opgeven via info@u13cup.be.

You’ll never walk alone!

De tornooidirectie

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies