OCMW gaat op zoek naar private overnemer voor dienstencheque-onderneming

Geplaatst op 03/03/2020

Zolang er geen overnemer is, blijft de dienstencheque-onderneming garant staan voor de gebruikelijke kwalitatieve dienstverlening.

Het OCMW van Assenede gaat op zoek naar een private partner voor de overname van haar dienstencheque-onderneming. Momenteel zijn 12 voltijdse equivalenten actief binnen deze poetsdienst. Zolang er geen overnemer is, blijft de dienstencheque-onderneming garant staan voor de gebruikelijke kwalitatieve dienstverlening.

De dienstencheque-onderneming stond jarenlang in voor poetsdienst aan huis. Die dienstverlening wordt geprivatiseerd. Welke private partner de dienstencheque-onderneming overneemt, is nog niet duidelijk. Daarvoor wordt het OCMW momenteel begeleid door een consultancybedrijf met erg veel ervaring in deze materie.

Het OCMW wenst te benadrukken dat er gestreefd wordt naar maximaal behoud van jobs voor het personeel en maximaal behoud van dienstverlening voor de klanten van de dienstencheque-onderneming. Het is de bekommernis van het OCMW dat de rechten van de medewerkers van de dienstencheque-onderneming maximaal gevrijwaard worden. Dat maakt deel uit van de onderhandelingen met de private ondernemer. Voor een aantal betrokken werknemers wordt een oplossing gezocht binnen het OCMW of de gemeente.

Het OCMW benadrukt dat de dienst Gezinszorg actief blijft binnen het OCMW. Deze dienstverlening staat los van de poetsdienst. De dienst Gezinszorg staat onder andere in voor persoonlijke zorg aan huis en hulp bij het huishouden. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies