Assenede Helpt

Geplaatst op 31/03/2020

Pannenkoeken en telefoontjes als hart onder de riem voor onze kwetsbare dorpsgenoten

Assenede laat zijn oudere en kwetsbare bevolking niet in de steek. Onder de noemer ‘Assenede Helpt’ bundelen de gemeentelijke diensten, vrijwilligersorganisatie aan-Z en een klein leger aan vrijwilligers de krachten om het onze oudere en kwetsbare dorpsgenoten zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de coronacrisis. Vandaag werden er pannenkoeken gebakken.

Al vanaf dag één van de coronacrisis werd in Assenede het vrijwilligersplatform ‘Assenede Helpt’ opgericht. Ondertussen draait het platform op volle toeren. Kwetsbare personen en 65-plussers kunnen dankzij ‘Assenede Helpt’ rekenen op tal van diensten: boodschappen en maaltijden aan huis, een boekenservice, af en toe een goed gesprek of een telefoontje,…zelfs de hond wordt uitgelaten als het nodig is.

Extraatje

De inzet en energie van de vrijwilligers is groot. Af en toe is er zelfs ruimte voor een extraatje. Zo bakten de vrijwilligers vandaag pannenkoeken voor onze kwetsbare groep dorpsgenoten. Een warm gebaar in donkere tijden.

Telefoondienst

Vanaf deze week wordt ook een telefoondienst in het leven geroepen die alle 70-plussers persoonlijk opbelt om te luisteren of het lukt tijdens deze moeilijke dagen. We zijn ervan overtuigd dat een babbeltje op tijd en stond heel wat mensen heel veel deugd kan doen.

Eén ding is zeker: niemand wordt achtergelaten in Assenede. Want Assenede Helpt!

Mensen die een beroep willen doen op ‘Assenede Helpt’ kunnen hun vraag doorbellen naar 09 341 95 95 of mailen naar info@assenede.be. Ook kandidaat-vrijwilligers zijn welkom op dit adres.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies