Verscherpte maatregelen grensovergang

Geplaatst op 01/04/2020

Plaatsing van drie landbouwsluizen

 

Momenteel gelden verscherpte maatregelen aan de landsgrenzen tussen de gemeente Assenede en de gemeente Terneuzen. Controles wijzen uit dat deze nog altijd niet voldoende gerespecteerd worden. Vooral aan de overgangen voor landbouwvoertuigen passeren ook nog heel wat niet-landbouwers. Daarom werd beslist extra landbouwsluizen aan te leggen.

De drie grensovergangen voor de landbouw - zijnde Clarapolderweg, de Verdronken polderweg en Oude Molenstraat -  zijn enkel toegankelijk voor landbouwverkeer. Al het woon- en werkverkeer verloopt via Staakstraat en Posthoorn. Dat wordt echter niet altijd gerespecteerd. Heel wat automobilisten blijven hardnekkig het verbod naast zich neer leggen en gebruiken de grensovergangen die voorbehouden zijn voor het landbouwverkeer. Daarom werd beslist drie extra landbouwsluizen aan te leggen.

Momenteel ligt er enkel op het kruispunt van de Oude Molenstraat en de Vrijestraat een landbouwsluis, vandaag worden ook op de twee andere kruispunten landbouwsluizen aangelegd. Gisterenochtend reed een eerste hardleerse chauffeur zich al vast aan de Oude Molenstraat. Een verwittigd chauffeur is er twee waard.

Regels

Voor alle duidelijkheid herhalen we nog eens de regels rond niet-essentiële verplaatsingen naar het buitenland.

  • Elke niet-essentiële reis naar het buitenland is verboden.
  • De volgende redenen worden beschouwd als essentiële redenen om te reizen naar het buitenland:
  • Zakenreizen, met inbegrip van het woon-werkverkeer
  • Voortzetting van de medische zorg
  • Het verlenen van bijstand of zorg aan een oudere, minderjarige, gehandicapte of kwetsbare persoon
  • De zorg voor dieren
  • Co-ouderschap

Het is niet nodig om een schriftelijk document te hebben dat de reden van de reis rechtvaardigt. Het is echter wel aangeraden.

Grensarbeiders mogen hun activiteiten blijven uitvoeren binnen de limieten van de opgelegde maatregelen.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies