Graag traag voor onze schapen!

Geplaatst op 14/04/2020

Opnieuw lammetje doodgereden in Braakmanstraat

Afgelopen weekend werd opnieuw een lammetje doodgereden in de Braakmanstraat. Het is al het tweede weekend op rij dat er een jong dier sterft. De lammetjes maken deel uit van het ecologisch beheer van de bloemrijke dijken in de Braakmanstraat.

Er lopen sinds een aantal weken opnieuw schapen en lammetjes in de Braakmanstraat om de dijken te begrazen. Door deze dieren de dijken te laten begrazen, wordt gewerkt aan het ecologisch beheer van bloemrijke dijken. Twee weekends na elkaar werd één van de lammetjes doodgereden door een onbekende chauffeur. Ook in het verleden kreeg het project al af te rekenen met laagvliegers en loslopende honden, waardoor het project zijn doel voorbij leek te schieten.

Snelheidslimiet

Daarom durven we vandaag een oproep lanceren aan iedereen die in de Braakmanstraat passeert om respect te tonen voor de schapen en lammetjes. Ze zorgen op hun manier voor meer ecologisch evenwicht.  We willen vragen aan iedereen om mee te werken en zich te houden aan de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur en honden aan de leiband te houden. Er wordt ook gevraagd de dieren niet te voederen. Bedankt voor uw begrip en geniet van het uitzicht.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies