Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Geplaatst op 20/04/2020

Via tax-on-web of per telefoon

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?

Bel met een expert van de FOD financiën of surf naar www.tax-on-web.be

De FOD Financiën heeft vanwege het coronavirus besloten alle persoonlijke sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte van de personenbelasting te annuleren, inclusief de sessies die in onze gemeente worden georganiseerd. Geen nood! De ambtenaren van de FOD Financiën helpen u graag verder via taks-on-web of telefoon.

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken. Belastingplichtigen kunnen een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van hun aangifte staat. Vervolgens ontvangen ze na het invullen een brief met een samenvatting van hun gegevens, die ze per post of via Tax-on-web kunnen bevestigen.

Er zijn met andere woorden twee opties om in te dienen : via tax-on-web of per telefoon.

Optie 1 : Uw aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal begin mei  beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin).

-> Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meldt u aan met itsme®, of met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

-> U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen. U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Manier 2 : Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat zodra u die ontvangt. U krijgt een afspraak om uw aangifte te laten invullen per telefoon.

Na het invullen per telefoon, ontvangt u per post een document met de meegedeelde gegevens. U moet dat document ondertekenen en terugsturen.

Ontvangt u uw documenten van de FOD Financiën liever digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid ? Dat kan !

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

 

Nog meer vragen ? Bel dan 02 572 57 57. Dit nummer is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Veel succes!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies