Belangrijke mededeling over onze dienstencheque-onderneming

Geplaatst op 24/04/2020

OCMW zet alles op alles om personeelsleden maximaal te beschermen

Vandaag bereiken ons berichten dat er wordt beweerd dat het OCMW van Assenede de medewerkers van de dienstencheque-onderneming onbeschermd hun werk zou laten doen bij coronapatiënten. Wij wensen dit als organisatie met klem te ontkennen.

Het OCMW van Assenede zet al weken alles op alles om in deze moeilijke tijden zijn personeelsleden maximaal beschermd hun werk te laten doen. De richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid worden strikt opgevolgd. Onze medewerkers hebben voldoende mondmaskers, beschermende handschoenen en desinfecterende handgel ter beschikking. Alle personeelsleden werden ook voldoende ingelicht over de risico’s van het coronavirus en hoe die te beperken. Daarnaast werd ook een strikte regeling uitgewerkt met de cliënten.

Zo wordt onze cliënten gevraagd volgende regels in acht te nemen:

  • Voorzie vloeibare handzeep en keukenrol voor onze mensen. Een goede handhygiëne is essentieel in de strijd tegen dit virus.
  • Was zelf je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep.
  • Verlucht je woning voldoende.
  • Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
  • Als je ziek bent, verwittig ons dan meteen!

Wanneer één van de cliënten symptomen van Covid-19 vertoont, wordt aan de medewerkers van de dienstencheque-onderneming gevraagd dit onmiddellijk te melden aan hun diensthoofd. De dienstverlening wordt dan per direct stopgezet om het besmettingsrisico tot een minimum te beperken.

Momenteel werd  binnen de cliënten van de dienstencheque-onderneming nog geen enkele positieve besmetting vastgesteld. Eén cliënt vertoonde symptomen, maar bleek na recente tests coronavrij.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies