Sportdienst pakt uit met online lessenreeks #sportinuwkot

Geplaatst op 24/04/2020

Blijf bewegen, ook in tijden van lockdown

We kunnen het niet genoeg benadrukken: ook in coronatijden is het belangrijk om te blijven bewegen. Daarom pakt onze sportdienst via Assenede TV uit met een vierdelige online lessenreeks #sportinuwkot.

Tijdens de online lessenreeks geven sportfunctionaris Annelore Vande Kerkchove en sportpromotor Laurenz Van Vooren handige tips hoe je in tijden van coronalockdown toch actief kunt blijven. “Je hoeft niet altijd over een gigantische tuin te beschikken, graag lopen of graag fietsen om toch in beweging te kunnen blijven in tijden van corona. Soms is de trap van je appartement of gewoon een matje voor de televisie genoeg. Het is een kwestie van creatief zijn”, zeggen de twee.

Annelore en Laurenz benadrukken bovendien dat je niet persé sportief aangelegd moet zijn om in je kot te blijven bewegen. “De reeks is erg laagdrempelig. Iedereen kan deelnemen op zijn eigen niveau. We willen de mensen gewoon aanraden te blijven bewegen.”

Voordelen

En dat heeft zo zijn voordelen. “De bekende sportarts Ruud Van Thienen vertelde deze week in een interview met Sporza dat genoeg sporten, dus niet te weinig en niet te veel, één van de meest efficiënte manieren is om je immuunsysteem te boosten. Het kan je jouw kans op een virale luchtweginfectie zelfs met 50 procent terugdringen. Dat zal een medicijn nooit kunnen.”

Abonneer daarom zeker op de facebookpagina van de gemeente Assenede via www.facebook.com/GemeenteAssenede. De online sportlessen gaan telkens door op woensdag.

Ready, set...go!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies