Gemeentelijke subsidie voor Natuurpunt

Geplaatst op 28/04/2020

67.873 euro voor aankoop 2 stukken natuurgebied

67.873 euro subsidie voor aankoop natuurgebied in Boekhoute

De gemeente Assenede verleent Natuurpunt 67.873 euro subsidie voor de aankoop van twee stukken natuurgebied in Boekhoute.

Het gaat om een perceel laaggelegen grasland langs de Kapelledijk/Kapellestraat en een stuk natuurgebied in de Kapellepolder. Via de subsidie wil de gemeente beide stukjes uniek natuurgebied vrijwaren. Recente studies wijzen uit dat de ecologische waarde erg groot is. Door de aankoop van het perceel in de Kapellepolder kan Natuurpunt de Kapellekreek opnieuw verbreden en natuurlijk inrichten. De waterloop die nu door de kreek loopt, kan op die manier omgeleid worden. Daardoor dient voor het onderhoud van het natuurgebied niet meer door de waardevolle rietkraag  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies