Mondmaskers Meetjeslandse groepsaankoop worden bedeeld.

Geplaatst op 11/05/2020

Aanstaande vrijdag 15 mei.

Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Kaprijke hebben samen 75.000 stoffen mondmaskers aangekocht die op vrijdag 15 mei in de vier gemeenten worden bedeeld.

 

De mondmaskers werden op 22 april aangekocht en dankzij een scherpe leveringstermijn worden ze op dinsdag 12 mei reeds geleverd. Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Kaprijke zijn reeds volop bezig met de voorbereidingen voor het bedelen van de mondmaskers.

De mondmaskers worden per adres in een enveloppe gestoken met daarbij een begeleidende brief met richtlijnen hoe je een mondmasker veilig aan en af zet. Dankzij de inzet van het personeel van de vier gemeenten en talloze vrijwilligers waarop we beroep kunnen doen, ontvangen alle inwoners van Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Kaprijke in de loop van vrijdag 15 mei hun mondmasker in hun brievenbus.

De stoffen mondmaskers hebben een zwarte buitenkant en een witte binnenkant en zijn reeds voorzien van ingebouwde filter. Ze zijn wasbaar en dus ook herbruikbaar. De mondmaskers zijn voorzien een geldig certificaat en voldoen aan de hoge veiligheidsvereisten.

Door deze groepsaankoop konden de stoffen mondmaskers aan een scherpe prijs aangekocht worden, namelijk 1,81 euro per mondmasker.

We willen benadrukken dat het mondmasker enkel bescherming kan bieden als het op een juiste manier gedragen wordt, bedek dus zeker mond én neus met het mondmasker.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies