Dinsdag is het weer marktdag in Assenede!

Geplaatst op 14/05/2020

Weliswaar onder strikte voorwaarden!

Dinsdag kan er opnieuw gemarkt worden in Assenede. Gisteren zette de Nationale Veiligheidsraad het licht al op groen, maar de gemeente moest nog zijn fiat geven. Deze ochtend gaf de gemeentelijke crisiscel haar zegen.

De markt start wel op onder strikte voorwaarden. De marktkramers mogen hun kramen pas openen om 8.00 uur en dienen tegen 12.00 uur gesloten zijn. Daarnaast worden alle marktkramers en hun personeel verplicht mondmaskers te dragen, voor de klanten wordt het sterk aangeraden. Per kraam dient ook handgel voorzien te worden. De lokale marktleider en zijn ploegen werkten ook al een circulatieplan uit om de bezoekersstromen te controleren.

Gezien de wekelijkse dinsdagmarkt niet de grootste, maar wel de gezelligste, markt ter wereld is, worden weinig problemen voorzien om de nodige coronamaatregelen in acht te nemen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies