Marktgangers volgen coronamaatregelen goed op

Geplaatst op 19/05/2020

Na meer dan twee maand kan er opnieuw gemarkt worden in Assenede

Na meer dan twee maand kon er vandaag opnieuw gemarkt worden in Assenede. De marktleider en zijn team zagen dat het goed was: “De coronamaatregelen worden enorm goed opgevolgd. Iedereen is blij dat de markt terug is”, zegt marktleider Yvan De Letter.

De technische dienst was deze ochtend al zeer vroeg in de weer om het marktplein coronaproof te maken. Social distancing en goede handhygiëne vormen voortaan de basis van een veilige en gezellige dinsdagmarkt. “We hebben een circulatieplan opgemaakt met slechts één way-in en één way-out. Dat zorgt voor duidelijkheid voor de bezoekers. Daarnaast hebben we ook de nodige signalisatie en hekkens geplaatst. De mensen volgen de richtlijnen zeer goed op.”

Ook de marktkramers namen de nodige voorzorgen. Iedereen droeg een mondmasker en er was overal handgel aanwezig. De gemeenschapswachten van de politiezone Assenede-Evergem kwamen een kijkje nemen of alle richtlijnen goed opgevolgd werden, maar konden alleen maar vaststellen dat Assenede zich aan de regels houdt.

De marktkramers waren uiteraard maar wat blij opnieuw hun vertrouwde klanten te mogen verwelkomen. “Winkelen in de buitenlucht en met de nodige afstand, veiliger kan bijna niet”, aldus marktkramer Eric Verweire. De klanten zagen dagen dat het goed was. De zon deed de rest.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies