Kleuters en lagere schoolkinderen vanaf 5 juni opnieuw naar school

Geplaatst op 29/05/2020

Kleuters en lagere schoolkinderen kunnen in onze gemeente vanaf 5 juni opnieuw naar school.

Kleuters en lagere schoolkinderen kunnen in Assenede vanaf 5 juni opnieuw naar school.

Volgens de richtlijnen van de Vlaamse regering is het toegestaan om vanaf 2 juni kleuteronderwijs op te starten. De scholen opteren om dit niet te doen. In onderling overleg tussen de verschillende schoolnetten werd beslist om het kleuteronderwijs en het lager onderwijs gemeenschappelijk op te starten op vrijdag 5 juni.

Daar zijn tweede goede redenen voor. Zolang de lagere school niet volledig opstart, staan de leerkrachten van het kleuteronderwijs ook mee in voor de noodopvang van de kinderen van het lager onderwijs. Bij een afzonderlijke opstart dreigt een personeelstekort. Een gemeenschappelijke opstart zorgt bovendien voor meer eenduidigheid naar ouders die zowel kinderen in het kleuter- als het lager onderwijs hebben.

Voor en na school kunnen de kinderen terecht bij het Initiatief Buitenschoolse Opvang in hun gemeente. We rekenen op het gezond verstand van de ouders en vragen om kinderen voor- en naschools zoveel mogelijk thuis op te vangen. Op die manier kan het Initiatief Buitenschoolse Opvang zijn bestaande contactbubbels blijven garanderen. Dat is zowel in het belang van de gezondheid van uw kind als die van onze mensen. 

Bedankt voor uw begrip.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies