Assenede wenst al zijn winkeliers maandag een goede start!

Geplaatst op 08/05/2020

Politie en gemeenschapswachten waken over handhaving van coronamaatregelen

Maandag mogen alle winkels in onze gemeente opnieuw de deuren openen. We wensen al onze winkeliers succes met de nodige voorbereidingen en maandag een goede start. De politie en onze gemeenschapswachten zullen toezien dat de nodige coronamaatregelen in acht worden genomen. Enkel op die manier wordt maandag voor iedereen een (commercieel) succes!

Onze winkeliers mogen vanaf 11 mei opnieuw de deuren openen. We wensen hen één voor één succes! Aan de opening hangen wel een aantal regels vast. Zo is er maar één klant toelaten per 10 vierkante meter, met uitzonderingen voor de kleinste winkels. Als het voor klanten toegankelijke deel van de winkel minder dan 20 vierkante meter bedraagt, wordt meer dan één klant toegestaan, zolang een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon gegarandeerd is en met een maximum van twee klanten. De eigenaar van de winkel is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn personeel en de klanten.

Handhaving

De politie en onze gemeenschapswachten zullen maandag toezien dat de regels gehandhaafd worden. Bij een eerste overtreding wordt eerst een waarschuwing gegeven, een tweede overtreding levert meteen een boete op van 750 euro. Bij herhaaldelijke inbreuken tegen de coronamaatregelen kan zelfs een sluiting opgelegd worden. We zijn er echter van overtuigd dat het zover niet hoeft te komen.

Ook de klanten dragen de nodige verantwoordelijkheid. Wie shopt, doet dat alleen. De enige uitzondering is een kind jonger dan 18 jaar of een persoon die nood heeft aan begeleiding. Funshoppen met de vrienden en vriendinnen zit er niet in. Een mondmasker of handschoenen dragen tijdens het winkelen is niet verplicht. Het wordt wel ‘sterk aangeraden’.

De wekelijkse dinsdagmarkt blijft voorlopig nog verboden.

Als gemeentebestuur zijn we ervan overtuigd dat maandag een fantastische dag wordt voor onze winkeliers! Samen tegen corona!  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies