Gemeente Assenede en IT1 schenken samen 8 desktop pc's en 2 laptops aan Welzijnsschakels

Geplaatst op 08/05/2020

Die zijn bedoeld voor kinderen van kwetsbare gezinnen

De gemeente Assenede en IT1, één van de softwareleveranciers van de gemeente, schonken deze ochtend 8 desktop pc’s en 2 laptops aan Welzijnsschakels. Die zijn bedoeld voor kinderen die thuis niet over een pc beschikken en vanwege corona afstandsonderwijs moeten volgen.

Welzijnsschakels en de gemeente Assenede lanceerden samen een oproep naar bedrijven en zelfstandigen om afgeschreven, maar nog goed functionerende, laptops te schenken aan kinderen van kwetsbare gezinnen uit Assenede. Die oproep viel niet in dovemans oren. Heel wat burgers brachten spontaan laptops binnen op de gemeente: waarvoor dank!

Daarnaast schonk IT 1, één van de belangrijkste softwareleveranciers van de gemeente Assenede, deze ochtend 8 desktop pc’s en 2 laptops aan de gemeente Assenede. Welzijnsschakels bezorgt ze aan kinderen die afstandsonderwijs moeten volgen, maar thuis over geen laptop of pc beschikken. De gemeente betaalt de nodige software om de desktop pc’s en de laptops gebruiksklaar af te leveren.

“We zijn ervan overtuigd dat er tien hele gelukkige kinderen extra zijn in Assenede. Bovendien kunnen de laptops ook vaak gebruikt worden door broers of zussen waardoor nog veel meer kinderen geniet hebben van deze mooie geste”, klinkt het bij Welzijnsschakels.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies