10 horecazaken krijgen extra terras

Geplaatst op 10/06/2020

Het wordt een mooie zomer in Assenede!

Maar liefst tien horecazaken krijgen de toestemming hun terras uit te breiden komende zomer. De uitbreiding komt er naar aanleiding van het overleg tussen de nieuwe corona-coördinator en de horecazaken afgelopen vrijdag. Er komt deze zomer ook een heuse horecafietsroute die alle horecazaken in Assenede met een lus vol bezienswaardigheden verbindt. 

Door de uitbreiding toe te staan, wil de gemeente Assenede zijn horeca alle kansen geven komende zomer. Geen enkele uitbreiding werd dan ook geweigerd. Heel wat horecazaken waren ook tevreden met hun bestaande terras.

Concreet gaat het om Club 28, Deli Casa, de Phonograaf, ’t Pand en Theing Thai in Assenede, café Moderne, De Lindekens en café ’t Bonjourken in Bassevelde, café ’t Spoor in Boekhoute en café Den Eikel in Oosteeklo.

Wandelen en fietsen

Naast een uitbreiding van de terrassen werkt de gemeente Assenede ook aan een zomerse wandel- en fietskaart die alle horecazaken met elkaar verbindt via enkele lussen vol bezienswaardigheden. De kaart wordt binnenkort voorgesteld aan het grote publiek en zal ook onderdeel uitmaken van de zomereditie van het informatieblad ‘de Belleman’. “Op die manier willen we het toerisme en de horeca een extra duwtje in de rug geven”, zegt schepen van lokale economie David Vercauteren. “Deze zomer wordt er eentje van genieten in eigen land, wel in onze gemeente valt er heel wat te genieten.”

Daarnaast werd ook beslist de wandeltochten die dit weekend werden gelanceerd door wandelclub de Trekvogels en de gemeentelijke sportclubs een hele zomer lang beschikbaar te maken. “Het eerste weekend was zo’n succes dat we niet anders kunnen. We willen het begrip staycation deze zomer een extra dimensie geven in onze gemeente.”

Horeca-uitbaters Ria Cattoir van De Lindekens en Linda Vercauteren van café Moderne in Bassevelde zijn alvast enthousiast. “We rekenen een hele zomer op goed weer”, lachen de twee. “De klanten zijn sowieso blij dat we terug open zijn. We krijgen zelfs mensen over de vloer die normaal nooit op café komen, maar ons gewoon willen steunen na deze moeilijke periode.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies