Open Brief aan de ouders in onze gemeente

Geplaatst op 12/06/2020

Wees solidair met elkaar

Het regent op onze diensten momenteel vragen van ouders die teleurgesteld zijn dat er deze zomer voor hun kinderen geen opvang mogelijk is bij het IBO of het speelplein.

Dat doet pijn bij onze diensten en de medewerkers. Iedereen die bij het IBO werkt of zich inzet voor het speelplein doet dat vanuit een bijzondere roeping: het zorgen voor kinderen.

Door de huidige coronamaatregelen botsen we jammer genoeg op limieten. In het belang van de algemene volksgezondheid en die van de kinderen die we opvangen, zijn we verplicht met weekbubbels te werken.

Eén bubbel telt maximaal 50 personen per week, inclusief begeleiding. Met andere woorden: een kind dat voor één dag is ingeschreven telt even zwaar mee in de telling dan een kind dat vijf dagen naar het IBO of het speelplein komt.

Vandaar ook onze oproep om goed na te denken wanneer u kinderen inschrijft of de opvang bij het IBO noodzakelijk is. De plekjes zijn schaars en dus vallen ook heel wat mensen die de opvang broodnodig hebben uit de boot. Dat beseffen we en dat spijt ons.

Daarom vragen we nogmaals om solidair te zijn met elkaar en enkel gebruik te maken van het IBO als het echt niet anders kan.

Ondertussen durven we rekenen op jullie begrip. Deze situatie stelt iedereen op de proef, maar we moeten hier samen door.

Bedankt voor het begrip.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies