Geen avondmarkt in Bassevelde op 22 juni

Geplaatst op 15/06/2020

Geen jaarmarkt in Assenede op 7 juli

Normaal zou gans Bassevelde deze week reikhalzend uitkijken naar de jaarlijkse zomerkermis, met als hoogtepunt de avondmarkt op 22 juni. Het coronavirus beslist er echter anders over. Ook in Assenede dit jaar geen zomerkermis en geen jaarmarkt op 7 juli.

De regels van de federale overheid zijn duidelijk: kermissen kunnen al zeker niet tot augustus. Markten kunnen wel, op voorwaarde dat  ze een regelmatig karakter hebben. Enkel markten die dagelijks, wekelijks of tweewekelijks georganiseerd worden, kunnen plaatsvinden, onder voorbehoud van een voorafgaande toestemming van de lokale overheid. Aangezien onze jaar- en avondmarkten occasionele markten zijn die bovendien een groot aantal personen kunnen samenbrengen, worden ze eerder beschouwd als evenementen en zijn ze momenteel nog niet toegelaten.

Over de avondmarkt van 18 augustus in Oosteeklo en de jaarmarkten van 7 september in Bassevelde en 14 september in Oosteeklo is nog geen duidelijkheid. Ook over de zomerkermis in Oosteeklo van 15 tot en met 18 augustus zal later worden gecommuniceerd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies