Sporthal heropent de deuren vanaf 15 juni

Geplaatst op 04/06/2020

Sporters dienen wel rekening te houden met een aantal maatregelen

Vanaf maandag 15 juni kan er opnieuw gesport worden in de sporthal in Assenede.

Gisteren besliste de federale overheid de maatregelen rond sporten te versoepelen en mag er vanaf 8 juni zowel buiten als binnen gesport worden. Omdat onze sportdienst nog even de tijd nodig heeft om alles in orde te brengen, opent de sporthal in Assenede vanaf 15 juni pas de deuren.

Sporters dienen wel rekening te houden met onderstaande maatregelen:

  • Alle sporten waarbij je met elkaar in contact komt, mogen enkel contactloos trainen (vb. basket, voetbal, karate…) à dit geldt NIET voor kinderen tot 12 jaar (zij kunnen wel vrij sporten, zonder afstand te houden).
  • Voor alle sportfaciliteiten gelden veiligheidsprotocollen. Kleedkamers en douches blijven gesloten (openen pas op 1 juli).
  • Sporten kan in georganiseerd verband met max. 20 personen en steeds in aanwezigheid van een trainer of meerderjarige toezichter.
  • De hygiënemaatregelen moeten gerespecteerd worden à handen wassen voor en na het sporten, materialen ontsmetten voor en na gebruik…
  • Afstand houden is nog steeds de regel (1,5 meter) à uitzondering hierop voor kinderen tot 12 jaar (zij mogen vrij spelen en sporten).
  • Sporten kan in individueel of niet-georganiseerd verband met maximum 10 verschillende personen (die elke week mogen veranderen).

Ook het kampeerterrein achter de sporthal in Assenede heropent vanaf 15 juni. De kampeerders dienen wel de nodige hygiënemaatregelen in acht te nemen.  Daarnaast heropent ook de paalkampeerplaats in Oosteeklo.

Vanaf 15 juni kunnen ook opnieuw activiteiten zonder publiek doorgaan in de gebouwen van jeugd- en sportdomein Ter Walle in Oosteeklo, Bass’Cul in Bassevelde en gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ in Assenede.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies