Evenementenmatrix beschikbaar

Geplaatst op 01/07/2020

Dien tijdig je evenementenaanvraag in!

Vanaf vandaag is de evenementenmatrix, of liever het COVID Event Risk Model, online beschikbaar via de website www.covideventriskmodel.be.

Evenementenorganisatoren kunnen hier nagaan hoe COVID-veilig hun evenement is. Voor al minstens de te vergunnen eenmalige evenementen met meer dan 200 bezoekers die in de publieke ruimte worden georganiseerd, beveelt de federale overheid aan om dit model te gebruiken.

De tool is zo opgebouwd dat je door het invullen van een eenvoudige vragenlijst een evenement kan scannen op haar COVID-veiligheidsrisico. Dit risico wordt weergegeven met behulp van een veiligheidslabel: rood, oranje of groen. In Assenede maken enkel evenementen die een groen veiligheidslabel krijgen kans om een goedkeuring te krijgen van de gemeente.

Evenementenorganisatoren die groen licht krijgen, dienen hun evenement (en materiaal) bovendien nog aan te vragen via het gemeentelijk evenementenloket via deze link: https://reservaties.assenede.be/

Op basis van deze aanvraag zal de gemeente elke aanvraag individueel beoordelen.

Organisatoren die deze zomer plannen koesteren, raden we aan hier zo snel mogelijk werk van te maken gezien het dossier ook nog verwerkt moet kunnen worden door onze diensten.

Zoals we eerder al aangaven zijn we enthousiast.  Ook wij willen er samen met jullie een mooie evenementenzomer van maken. Veiligheid komt op de eerste plaats.

 

 

Veel succes met gebruik van de matrix en jullie evenementenaanvraag!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies