Bijenwerkgroep valt in de prijzen

Geplaatst op 13/07/2020

met unieke hangbijenkorf

In de tuin van dorpshuis Bass’Cul in Bassevelde hangt sinds kort een unieke hangbijenkorf. De korf is het werk van de Bijenwerkgroep Assenede en won recent de landschapsprijs van Regionaal Landschap Meetjesland (RLM). Het is dan ook een echte ‘eyecatcher’.

De Bijenwerkgroep kreeg van het RLM 1.960 euro ter beschikking om de tuin achter Bass'Cul bijvriendelijk in te richten. Naast de nodige bijvriendelijke beplanting koos de bijenwerkgroep ervoor om een hangbijenkorf in de treures achter Bass’Cul op te hangen. De leden van de bijenwerkgroep trokken zelfs speciaal naar Duitsland om te leren hoe ze zo’n korf konden maken. De korf is dan ook de enige in zijn soort in ons land. “Het maken van zo’n korf is zeer arbeidsintensief”, vertelt Toon Angeli van de Bijenwerkgroep. “We zijn er maanden aan bezig geweest.” Het resultaat mag gezien worden.

Het geheel werd vorige week, met enkele maanden vertraging door corona, in de vroege uurtjes opgehangen in de statige treures in de Bass'Cul-tuin. Ondertussen woont er ook al een kolonie bijen in de hangkorf.  “Het mooie is dat deze bijen niet gebruikt worden om honing te maken. De honing die ze produceren blijft gewoon in de korf. De bijen zijn ook geen eigendom van een imker, ze zijn van de gemeenschap.”

Kinderen die in de tuin komen spelen hoeven zich over de bijen ook geen zorgen te maken. “De korf hangt hoog genoeg dat bijen en kinderen perfect samen kunnen gedijen in de tuin van Bass’Cul. Ze zorgen bovendien voor meer natuurlijke harmonie waardoor het nog aangenamer toeven wordt in de tuin van Bass’Cul.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies