Maaltijdbedelers bezorgen 2036 maaltijden aan huis

Geplaatst op 14/07/2020

Vanaf 22 juli kunt u opnieuw terecht in 1 van onze 4 dorpsrestaurants

Op woensdag 22 juli heropenen de dorpsrestaurants in onze gemeente. Die zijn al gesloten sinds de lockdown. Als alternatief werd door de medewerkers van het dienstencentrum een maaltijdbedeling aan huis op poten gezet. In totaal zullen van midden maart tot nu maar liefst 2.036 maaltijden aan huis gebracht zijn.

Volgende week vrijdag 17 juli brengen we voor de laatste keer de maaltijden aan huis rond. Die maaltijdbedeling is in handen van vrijwilligers, aangevuld met werknemers van de gemeentelijke diensten.

In totaal bracht deze ploeg van midden maart tot nu maar liefst 2.036 maaltijden aan huis. Op die manier zorgden ze ervoor dat kwetsbare groepen ook tijdens de lockdown konden blijven rekenen op een voedzame warme maaltijd.

Vanaf woensdag 22 juli heropenen de gemeentelijke dorpsrestaurants. In het dienstencentrum in Assenede en Den Aster in Oosteeklo kunnen mensen vijf dagen per week de voeten onder tafel schuiven. In Bass’Cul in Bassevelde op dinsdag en donderdag. De Zilvertorens in Boekhoute doen op maandag, donderdag en vrijdag dienst als dorpsrestaurant.

Cafetaria’s

Ook de cafetaria’s van onze dienstencentra heropenen stilaan de deuren. Voortaan zal de cafetaria in Assenede elke namiddag open zijn vanaf 13.30 uur. In Oosteeklo opent de cafetaria op vrijdag de deuren vanaf 14.00 uur. In Bassevelde op dinsdag en donderdag vanaf 14.00 uur. Het is wel verplicht in te schrijven. Zo staan er beperkingen op het aantal mensen dat kan inschrijven per dagdeel.

Mensen die na het dorpsrestaurant ook willen blijven voor de cafetaria moeten bovendien eerst altijd eens naar buiten om onze diensten de kans te geven alles goed te ontsmetten. Het virus is nog niet weg.

Praktisch

Er is een dorpsrestaurant in:

  • LDC De Piramide, Moestuinstraat 22 in 9960 Assenede - elke weekdag 
  • LDC De Aster, Koning Alberstraat 7 in 9968 Oosteeklo - elke weekdag
  • De Cafetaria, Noordstraat 3 in 9961 Boekhoute - op maandag, donderdag en vrijdag
  • Bass'Cul, Dorp 48, 9968 Bassevelde - op dinsdag en donderdag

Het restaurant opent om 11.30 uur de deuren. Het eten wordt om 12.00 uur opgediend.

Inschrijven verplicht en kan tot de dag zelf vóór 9.00 uur via 09 341 72 73.

Kostprijs: € 6,50 per maaltijd.

Indien je ingeschreven bent, maar je kan onverwachts niet komen, kan je kosteloos afmelden voor 9.00 uur op de dag zelf. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies