Geen jaarmarkt en mosselfestijn in Bassevelde

Geplaatst op 23/07/2020

Over komst foor en wielerkoers voorlopig nog geen beslissing

De gemeentelijke feestcommissie van Bassevelde trekt een streep door de septemberkermis. Dat betekent dit jaar geen jaarmarkt en geen mosselfestijn. “De gezondheid van onze dorpsgenoten gaat voor en daarom was het niet opportuun om met de geldende regels en stijgende trend betreffende besmettingen de jaarmarkt en mosselfestijn te laten doorgaan”, klinkt het. Voor de organisatie van de foor en de koers van Sport en Nering Bassevelde is er nog geen beslissing. De gemeente en de gemeentelijke coronacoördinator volgen de situatie dagelijks op.

Na de afgelasting van de junikermis en de 21-juli viering had de gemeentelijke feestcommissie nog gehoopt op positief nieuws, maar de recente cijfers spreken voor zich. Na overleg met alle verenigingen vorige week donderdag werd nu beslist dat er dit jaar geen jaarmarkt en mosselfestijn zal zijn, maar ook geen ezelsbierloop, truckrun of kroegentocht.

Gezondheid gaat voor

Uiteraard is de gemeentelijke feestcommissie teleurgesteld, maar de gezondheid gaat voor. “Onze kermis had dit jaar alles in petto om er een ongezien feest van te maken. Het is jammer, maar we kunnen niet anders dan onze activiteiten te annuleren. Je kan moeilijk een mosselfestijn organiseren voor een publiek van maximaal 200 personen met bediening aan tafel, waar wij normaal tot 800 bezoekers hebben. Of een paardenkeuring op de jaarmarkt waarbij iedereen moet zitten. Dat is voor ons geen haalbare kaart. En natuurlijk primeert de gezondheid van ons dorp, dus we kunnen alleen maar de richtlijnen van de overheid volgen op dit moment.”

Veel reactie

Vooral de afgelasting van de jaarmarkt lokt heel wat reactie uit. “Heel veel mensen vragen of er toch niet kan gezorgd worden voor een alternatief, maar we moeten realistisch zijn: dit is zeer moeilijk te organiseren in deze coronatijden. We zetten daarom met ons bestuur liever in op een fantastisch kermisprogramma in 2021. Noteer dus al maar 18 tot en met 21 juni 2021, 21 juli 2021 en 3 tot en met 6 september in jullie agenda!”

Ook voor de kersthappening is het nog koffiedik kijken. Zet de huidige trend zich door dan zal het voor de gemeentelijke feestcommissies een sabbatjaar worden. Over de komst van de foor is nog geen beslissing. De gemeente volgt de situatie dag per dag op. Ook de geplande koers van Sport en Nering Bassevelde wordt voorlopig nog niet afgelast.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies